sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Zelda NOU1!

Olin eilen molempien tyttöjen kanssa taippareissa Kangasalla. Sää oli syksyinen, mutta sateelta vältyttiin. Rei oli aamupäiväryhmän toiseksi viimeinen ja kerkesinkin katsoa useamman suorituksen ennen omaa vuoroa. Veneestä heitetty markkeeraus oli tänään todella pitkä! Haku taas oli ihan kivaa maastoa ja koiraa ei alueella nähnyt, mikä on tietysti mulle ja Reille vaan parempi.

Vesinoudot menivät Reiltä tuttuun tapaan ilman ongelmia. Hakuun se lähti jokaisella lähetyksellä täysiä ja riistaa löytyi nopeasti. Mutta ne palautukset! Ne olivat taas ihan kamalia! Aina kun koira tuli metsästä ja näki mut, se tipautti variksen :( Sain kuitenkin käskemällä osan käteen, osan lähietäisyydelle. Viisi varista riitti tällä esityksellä jäljelle. 

Rein jälki oli tänään hankalassa maastossa. Rei lähti kyllä jäljelle innokkaasti, mutta parista lähetyksestä huolimatta se ei löytänyt kania. Harmitti todella paljon, sillä ainahan Rei kanin on löytänyt, se ylösotto on lähinnä ollut ongelma. Noh, emme ole kyllä noin vaativassa maastossa harjoitelleetkaan koskaan. Harmitti niin paljon, kun tulos oli niin lähellä, mutta silti niin kaukana.

Piti sitten yrittää kasata itsensä, kun iltapäivä ryhmä alkoi Zeldan kanssa. Zelda oli kyllä tänään heti alusta alkaen liikkeellä niin hyvällä asenteella, että itsekin alkoi taas piristyä. Eniten mua vaan jänskätti se vesimarkkeeraus, kun en ole koskaan Zeldan kanssa niin pitkää matkaa treenannut. Meidän vuoro oli ryhmän kolmantena.

Ensimmäinen maalta heitetty markkeeraus meni hyvin. Toisella mua jännitti, mutta mitä tekee Zelda! Syöksyy veteen ja ui lokille kuin juna saaden sen talteen! Ei voi kuin ihailla nuorta koiraa, joka todellakin yllittää itsensä tänään kokeessa! Haun suhteen olin todella luottavaisin mielin ja hienostihan se meni. Varikset löytyivät vauhdikkaasti, palautukset tulivat käteen ja yhden lokinkin Zelda haki veneestä. Zelda teki hakua rantaviivassa ja sai vainun riistasta ja juoksi veneelle. Tuomari käski pillittää koiraa takaisin. Zelda ei tullut pillistä luokse heti (vaikka yleensä tulee aina), sillä se tietää, ettei riistaa saa jättää. Niinpä se hyppäsi veneeseen ja toi mulle sieltä lokin oikein hienosti käteen :) Hassu koira. Viimeisenä Zelda toi kauimmaisen variksen ja tuomari käski kytkeä koiran. Päästin jäljelle 4 variksella ja 1 lokilla.

Zeldan jälki oli onneksi helpommassa maastossa kuin Rein. Zelda ryntäsi jäljelle ja hetken päästä tulikin jo hirveää vauhtia takaisin. Ajattelin sen tulevan tyhjänä, kun aikaa oli mennyt nin vähän. Mutta mitä vielä, kani suussahan se tuli! Tuloksena siis NOU1!

Zelda teki tänään kaiken juuri niin hyvin kuin vain ikinä osaa. Aivan mahtava koira!

Alla pari kuvaa, jotka on ottanut Sini Heinänen, suuri kiitos!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti