sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Rein kesäkuun mejäilyt

Rein kanssa ahkeroitiin kesäkuussa kahdessä kokeessa. Ensimmäinen kokeista oli Keuruulla ja täytyy sanoa, että toivottavasti tästä kokeesta muodostuu meille perinne! Kahtena kesänä ollaan siellä oltu ja aina on ollut niin mukavaa! Kiitos Keuruun Seudun Kennelkerholle erinomaisista järjestelyistä! Parikseni sain jälkiä tekemään aloittelevan parin ja lauantai sujui rattoisasti metsässä erinomaisessa säässä. Tällä kertaa tulimme metsästä toiseksi viimeisenä parina, emme viimeisinä, joten siinä oli vähän tuulettelun aihetta :D
Sunnuntaina Reille arvottiin päivän viimeinen jälki, kuten meille on nyt ollut useammassakin kokeessa. Oma opastus meni hyvin ja Rein kanssa lähdin jäljelle suht luottavaisin mielin. Rein jäljestys oli tänäänkin kovin ilmavainuista ja lenkkejä tehtiin PALJON. Loppua kohti Rein jäljestys kuitenkin parani ja lenkit vähenivät. Katko teetti tänään tosi paljon töitä, samoin kulmat. Ilokseni kaikki makaukset merkattiin ja kaadolle päästiin ilman hukkia. Olin tosi iloinen, vaikkakin aika varma, että 45 minuuttia ei tänään(kään) meille riittänyt.
Ja eihän se riittänyt. Tuloksena meille VOI2, aika pudotti palkintosijaa. Tavallaan harmihan se oli, mutta toisaalta kuitenkin mentiin ekaa kertaa tänä kesänä ilman hukkia kaadolle asti. Lisäksi olin tosi iloinen, kun opastamani jälki palkittiin kokeessa, kiitokset myös jälkientekoparilleni Sarille!
Toinen kokeemme oli Hollolassa. Jälleen kerran nostin meille päivän viimeisen jäljen, uskomatonta! Jäljelle Rei lähti innokkaasti, jopa yllättävän innokkaasti! Tänään oli jostain syystä pikkukoirassa vauhtia vähän liikaakin. Se juoksi ihan hulluna ympäri metsää ja minä tietenkin perässä. Ilmeisesti metsässä oli Rein mielestä jotakin todella kivaa, sillä se otti kolme hukkaa riistanjäljille! Ensimmäinen kerta tämäkin, sillä yleensä meidän hukat ovat tulleet lenkittelyn seurauksena, nyt Rei poistui jäljeltä suoraviivaisesti. Aika lähelle kaatoa päästiin, sillä viimeinen hukka tuli viimeisellä osuudella. 
Tuomarin mukaan Reillä oli tänään koko kokeen paras katkokulman selvitys ja makauksien merkkaukset, mutta tuloksena siis kolmen hukan jälkeen VOI0. Tänään olisi vauhtikin varmasti riittänyt, jos vain verijälki olisi kiinnostanut tarpeeksi.
Kylläpä se valioituminen on nyt tiukassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti