maanantai 21. tammikuuta 2013

Tokon tilannekatsaus

Ollaan tokoiltu Rein ja Zeldan kanssa aktiivisesti lokakuun alusta lähtien, mutta laiskuus on iskenyt allekirjoittaneelle ja treenikuulumisia en ole kirjannut muistiin. Meillä on maanantaisin Nuuskujen tokovuoro ja iloksemme olemme saaneet sinne kouluttajankin, vaikka alkuperäinen tarkoitus oli vain omatoimitokoilla. Lisäksi olemme vuokranneet hallia omalla porukalla n. kerran kuussa. Rein kanssa tavoitteena on AVO-luokan korkkaus (keväällä?) ja TK2 siintää tavoitteena. Zeldan kanssa taas olemme alkaneet opetella ALO-luokan juttuja ja kai senkin kanssa kokeeseen pitäisi mennä sitten joskus ;)

Vaikka luulin pitkään, että toko ei ole minun lajini, niin nyt olen siitä kovin innostunut. Se on oikein näppärä talviharrastus ja molempien tyttöjen kanssa se on huippukivaa! Koirat ovat kovin erilaisia, mutta molemmat oikein kelpo tokokoiria; Reissä tykkään kovasti sen innosta tehdä ja sille on todella helppoa opettaa uusia asioita. Haasteena Rein kanssa taas on sen tapa soveltaa oppimaansa, jolloin se keksii välillä uusia versioita opetetuista liikkeistä. Zeldalla taas voi mennä jonkun asian oppimiseen vähän kauemmin aikaa, mutta sitten kun se jonkun jutun oppii, niin se tekee sen tosi hyvin eikä sovella väliin omiaan. 

Mutta missä siis mennään?

Rei

Paikalla makaaminen: Pysyy varmasti paikoillaan ja on rauhallinen. Viimeksi tehtiin 5 min. piilossa ja hyvin meni. Ainut ongelma on kun palaan koiran luo, niin saattaa ennakoida nousemisen. On auttanut kun en katsoo koiraa ollenkaan kun kävelen sen viereen.

Seuraaminen taluttimetta: Seuraaminen on aina ollut meidän heikoin lenkki, mutta onneksi nyt näkyy valoa tunnelin päässä. Tänään treeneissä Rei teki varmaan elämänsä parhaat seuraamiset ja tunsin kuinka koira on kuulolla ja hakee aktiivisesti oikeaa paikkaa ja perusasentoa. Treenit jatkuvat.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Pitäisi olla varma liike.

Luoksetulo: Tämän liikkeen opettaminen on ollut Reille vaikeaa, koska se alkaa niin helposti ennakoida pysähtymistä ja hiippailla. Tosi paljon läpijuoksuja tehtävä!

Seisominen seuraamisen yhteydessä: On ruennut tarjoamaan jostain syystä istumista ja maahanmenoa, pitää vielä hioa. 

Noutaminen: Itse liike menee hyvin, mutta vaarana on että takapuoli nousee heiton yhteydessä. Ollaan tehty nyt paljon vaan heittoja ja minä haen kapulaa.

Kauko-ohjaus: Osaa liikkeen tosi puhtaasti, mutta jos virtaa on liikaa, niin pomppaa helposti vähän eteenpäin, kun nousee istumaan. Onneksi kokeessa on loppupään liikkeitä.

Estehyppy: Pitäisi olla varma liike.


Zelda

Luoksepäästävyys: Ei olla treenattu. Olisi kyllä opetettava tämä Zeldalle temppuna, koska luultavasti pomppaa tuomarin syliin. Vaikka tuskin sekään kamalan vakavaa olisi :)

Paikalla makaaminen: Paikalla makaaminen on varma, mutta ei meinaa nousta käskystä perusasentoon. Eli tehtävä vielä maahan-perusasentoon-maahan -harjoituksia.

Seuraaminen kytkettynä: Hakee hyvin perusasentoa ja seuraa tiiviisti, mutta ollaan tehty vielä paljon nakin kanssa. 

Seuraaminen taluttimetta: Samaa kuin edellä. Zeldalla on kuitenkin seuraamisen perusteet mielestäni hyvällä mallilla, joten kaikki rahkeet hyvään seuraamiseen ovat olemassa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Menee hyvin maahan esim. kun peruutan ja Zelda kävelee mun edessä. Ollaan pikkuhiljaa ruettu tekemään myös niin että olen sivuttain. Seuraamisen yhteydessä vielä epävarmaa.

Luoksetulo: Aluksi oli kovin epävarma, että saako nyt ihan oikeasti lähteä tulemaan, mutta kun yhdistin käskyyn Zeldan nimen, niin lähtee reippaasti ja tulee kovaa. Perusasentoa lopussa pitää hioa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: Samaa aika pitkälti kuin maahanmenossakin. On sisäistänyt hyvin seiso -käskyn, mutta sitä pitäisi alkaa yhdistämään seuraamiseen.

Estyhyppy: Ollaan tehty vielä nakilla esteen takana, en usko, että on vielä sisäistänyt hyppy -sanaa. Osaa kuitenkin jäädä hypyn jälkeen hyvin seisomaan esteen taakse (ja odottamaan lentävää nakkia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti