sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vuoden 2012 kertaus

Niin se taas vuosi vaihtui. Vuodenvaihteen vietimme ihan vain kotosalla täällä maaseudun rauhassa ja rauhallista tosiaan olikin; yhtään rakettia emme nähneet ja yhtään pamausta emme kuulleet. Tykkään :) Vuosi 2012 oli meille oikein hyvä vuosi harrastusrintamalla ja saavutimme asettamani tavoitteet. Virallisia koestartteja kertyi 13 ja näyttelykäyntejä 2. Tuntuu jotenkin pieneltä tuo määrä, vaikka varsinkin kesällä kiirettä tuntui pitävän.

Vuodelle 2012 asetin Reille tavoitteeksi: NOU1, MEJÄ VOI1, TOKO ALO1 

NOU1 saatiin Padasjoen taippareista syyskuussa hyvällä arvostelulla. Koko kesä väännettiin Rein kanssa yhteistyön kanssa ja meidän eka taipparistartti meni koiran lällätellessä mulle. Siitä sisuuntuneena treenattiin paljon, starttattiin välissä ja petyttiin taas, mutta lopulta NOU1 tulos saatiinkin sillä, että en treenannut koiran kanssa kolmeen viikkoon mitään ja menin kokeeseen sillä asenteella, että mennään nyt kun en kehtaa peruakaan. Yhtäkkiä Reitä sitten alkoikin yhteistyö kiinnostaa ja kaikki riistat sain käteen ja halutun kunniakirjan hyppysiini :)

Ensimmäinen MEJÄ VOI1 saatiin heinäkuussa Vieremältä pistein 46 ja toinen elokuussa tollerimejästä pistein 40. Alkukausi meni pipariksi nenäpunkin takia, mutta kun nenäpunkki oli häädetty, saimme loppukauden oikein kivoja jäljestyksiä. 

TOKO ALO1 saatiin meidän ekasta tokokokeesta helmikuussa pistein 167p. Ei se mitään täydellistä ollut, mutta tykkäsin Rein asenteesta tosi paljon! Käytiin vielä parissa muussa aloluokan kokeessa kevättalvella ja niistä tuli ALO2-tulokset, kun molemmissa yksi liike meni nollille. 

Näyttelyissä käytiin myös pari kertaa, vaikka niitä tavoitteisiin ei olekaan kirjattu, Rei sai 1 x ERI ja 1 x EH. Täytyy sanoa, että Rei on kehittynyt kropaltaan tosi hitaasti ja tämä oli ensimmäinen vuosi, kun se oikeesti alkoi näyttää aika kivalta :) Etujalkojen pitkiä sukkia lukuunottamatta siinä ei ole mitään suurempia virheitä, vaikka toki luustoa ja päätä on toivottu vahvemmaksi. 

Vuodelle 2012 asetin Zeldalle tavoitteeksi: ehkä NOU1 loppukesästä?

Zelda on kyllä ollut niin huippu koira, että ei voi kuin tykätä! Taippareihin treenaaminen oli vaivatonta ja suuri kiitos kuuluu Annalla ja Villelle, jotka katsoivat meidän perään koko kesän ja ohjasivat treeneissä oikeaan suuntaan. Zelda läpäisi taipparit syyskuussa helposti ensimmäisellä yrityksellään, ikää 1v 3 kk. Vuoden ainut tavoite NOU1 oli siis tosiasia.

Zelda kävi myös kasvattajan innoittamana ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään joulukuussa, tuloksena KÄY EH. Emilia toimi Zeldan handlerina ja olin todella tyytyväinen tulokseen, koska koira on aivan kesken kehityksen.

Vuodella 2012 asetin Islalle tavoitteeksi: muutamia näyttelyitä veteraaniluokassa

Eipä Islaa näyttelyissä nähty ja syykin on selvä; Islan ei liiku hyvin takaa, joten mielestäni on turha viedä kehään huonosti liikkuvaa koiraa. Lisäksi Islan luonne on sen verran arvaamaton, että en halua viedä sitä näyttelyihin, jossa se voisi haastaa riitaa toisten koirien kanssa. Eli Isla on nyt sitten eläkkeellä kaikista harrastuksista ja nauttii maalaiskoiran elämästä. Toki koiran mielenvirkistykseksi puuhataan kaikenlaista, mutta virallisissa koitoksissa Islaa ei enää nähdä.

Tavoitteet vuodelle 2013

Rei: MEJÄ JVA, TOKO AVO1
Zelda: NOME-B ALO (tulos)

Lyhyestä virsi kaunis? Zeldan kanssa olen kyllä miettinyt myös starttia tokon ALO-luokassa ja WT-starttistakin haaveilen, mutta kyllä pääpaino on saada tulos nimenomaan NOME-B:stä ensi kaudella. Sen eteen haluan tehdä kovasti töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti