torstai 8. toukokuuta 2014

Kaakkois-Suomen kierros

Sunnuntaina lähdin ajelemaan Rein ja Zeldan kanssa Kouvolaa kohti. Tarkoituksena oli käydä treffaamassa Rein tytärtä Raitaa ja samalla käydä pyörähtämässä näyttelykehässä. Treffasimme ihanan Raidan omistajineen näyttelypaikalla. Olin nähnyt Raidasta paljon kuvia, mutta livenä sen ilme muistutti vieläkin enemmän Reitä :)

Tollereita oli ilmoitettu 14 ja tuomarina toimi Jaana Hartus. Raita esiintyi pentuluokassa ja todella hienosti meni, tuloksena PEK2 ja KP! Arvostelu oli mukavaa luettavaa:

"Eloisa, erinomaista tyyppiä oleva, varsin lupaavarunkoinen nuori neito jolla hyvä raajakorkeus. Aavistuksen pitkä lanneosa. Eturinta saa vielä täytelöityä. Ilmeikäs, vielä kapealinjainen pää. Hyvä ryhti. Erittäin lupaava askelmitta. Hyvä karva."

Rei ja Zelda esiintyivät molemmat käyttöluokassa, jossa ei meidän lisäksi ollutkaan muita koiria. Susanna lupautui esittämään Zeldan, suuren suuri kiitos! Zelda liikkui todella upeasti Susannan kanssa ja heidän menoaan oli ilo katsella. Zelda sai erinomaisen ja menimme Rein kanssa seuraavana kehään. 

Rein kanssa olemme olleet näyttelyssä viimeksi pari vuotta sitten, mutta mielestäni Rei esiintyi paremmin kuin koskaan! Seisotin sitä tällä kertaa vapaana ja se selvästi oli koiralle edukseen! Jonkin verran tuomari mietti Rein sukkien kohdalla ja kävi välillä tarkastamassa rotumääritelmääkin. Lopputulos oli kuitenkin erinomainen, joten sukat saivat hyväksynnän :)

Kilpailuluokassa Zelda sijoitettiin ykköseksi, Rei kakkoseksi. Molemmat saivat SA:n. Jatkettiin heti suoraan PN-kehään, jonne tuli lisäksemme kaunis junnunarttu, Rialthing Step`n Joy "Hupi". PN-kehässä tuomari katsoi vielä koiria liikkeessä ja lopullinen järjestys oli Zelda PN1 ja SERT, Hupi PN2 ja VARA-SERT ja Rei PN3. Zelda jatkoi vielä ROP-kehään, jossa vastassa oli Novamian Topaz Moonstone. Voitto meni ansaitusti urokselle, joten Zelda oli VSP! Huikeeta!

Zeldan arvostelu oli mielestäni hyvin Zeldan näköinen:

"Keskikokoinen, erinomaista tyyppiä oleva jäntevä narttu, joka tänään esiintyy hieman huonossa karvassa. Hyvä tiivis ylälinja. Ilmeikäs oikeanmuotoinen pää, hieman kookkaat korvat. Hyvä ryhti. Hieman luisu lantio. Kepeät, tyypilliset liikkeet." 



Myös Rei sai kivan arvostelun. Ihan innostuin, että voisihan senkin kanssa käydä näyttelyissä useammin kuin kerran kahdessa vuodessa :)

"Erinomaista tyyppiä oleva, kompakti, jäntevässä kunnossa esiintyvä narttu, jolla täyteläinen runko. Ilmeikäs, varsin hyvä pää. Hyvä kaula ja ryhti. Hyvä täyteläinen runko. Hieman luisu lantio. Takana voisi olla enemmän voimaa. Karva ei parhaimmillaan. Reilut valkoiset sukat."



Näyttelyn jälkeen lähdimme Päivin luokse syömään, kiitos maittavista tarjoiluista! Oli mukava tutustua ja jutella sekä tietenkin tutustua Raitaan paremmin. Hyvin vilkas se oli, kuten äitinsäkin nuorena :) Ruokailun jälkeen kävimme yhdessä lenkillä ja koirat saivat juosta ja leikkiä keskenään. 


Kiitos Susanna ja Päivi todella mukavasta päivästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti