lauantai 8. joulukuuta 2012

Zeldan näyttelydebyytti

Ilmoitin Zeldan Annan innoittamana itsenäisyyspäivän ryhmänäyttelyyn, joka pidettiin tänä vuonna Valkeakoskella. Koska itse en koe koiran esittämistä mitenkään erityisen mukavana hommana, niin pyysin Emiliaa lähtemään mukaani esittämään Zeldan. Emilia on kilpaillut paljon Junior Handler -kilpailuissa ja olen nähnyt kuinka taitavasti hän on handlannut treenikaveriamme Ruutia. Ilokseni Emilia lähtikin mukaani ja aamulla huristelin nappaamaan Emilian mukaani hyvillä mielin :) 

Tollereilla oli tuomarina Pia Itkonen, joka arvosteli koirat todella perusteellisesti ja tutki koirat moneen kertaan läpi. Olin ilmoittanut Zeldan käyttöluokkaan, vaikka oltaisiin voitu mennä vielä junnuihinkin. Päätin kuitenkin, että kun mulla nyt on koira jolla on oikeus osallistua käyttöluokkaan, niin sinne mennään! Emilia ja Zelda harjoittelivat esiintymistä pariinkin otteeseen ennen kehään menoa ja se oli kyllä todella kivan näköistä menoa :) Zeldalla oli tosi kivaa Emilian kanssa ja se ei edes vilkaissut mun perään, kun lähti Emilian kanssa kehään.

Käyttöluokassa oli 6 narttua. Zelda esiintyi Emilian kanssa kuin unelma ja sai kivan, mielestäni ihan näköisensä arvostelun. Arvostelu kuului näin: Erinomaista tyyppiä oleva nuori narttu, jolla pienehkö pää, suuret pyöreät silmät ja suuret korvat. Hyvä kaula ja selkälinja. Pyöreä lantio ja taipumus seisoa takaraajat rungon alla. Hyvin kulmautunut edestä, voimakkaasti takaa. Kylkiluissa oikea kaarevuus, mutta rintakehä saisi olla syvempi ja eturinta selvempi. Pehmeähkö karvapeite. Asialliset liikkeet. Esitetään kauniisti. Tuloksena KÄY EH ja KÄK2.


Kuva: Johannes Mansikkala 

Olin niin tyytyväinen Zeldan tulokseen! Tuomari oli kovin tarkka ja EH oli oikein hieno saavutus! Myös toiseksi luokassa sijoittaminen lämmitti mieltä ja tietenkin se, että Emilia todellakin esitti Zeldan edukseen! Siipiveikoilla oli myös näyttelyyn ilmoitettu kasvattajaluokka ja Zelda pääsi siihen mukaan. Ryhmässä esiintyivät Simo, Kingi, Muusa ja Zelda. Siipiveikot saivat KP:n ja olivat ROP-kasvattaja, hienoa ja onnea kasvattajalle! Tollereiden ROP oli Kitimat Nicola ja VSP Banietta`s Flaming Style, onnea!



Kuva: Jenni Kukkola

Isoa kehää ei tarvinnut kauaa odotella, koska tollerit olivat viimeisenä valmistuva rotu. Siipiveikot esiintyivät isossa kehässä hienosti ja tuloksena oli BIS3 -kasvattaja, aika hienoa! Zeldakin pääsi heti ensimmäisessä näyttelyssään isoon kehään asti ;) Päivä oli pitkä, mutta todella mukava. Paikalla oli paljon vanhoja ja uusia tuttuja, joten missään välissä aika ei käynyt pitkäksi. Taidanpa jatkossa käydä näyttelyissä hieman useammin, varsinkin jos saan Emilian mukaani :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti